Gestoofde ribbetjes in zachte lookroomsaus
|
Ingrediënten: 4 personen
|
Voor het vlees:
-
1,2 kg magere ribbetjes
-
bakboter
-
peper en zout
-
1/4 dl vleesbouillon
-
1 glas rode porto
Voor de lookroomsaus:
|
Bereiding:
|
Voor het vlees:
-
Laat de boter smelten in een kasserol.
-
Kruid de ribbetjes met peper en zout, leg ze in de
kasserol en laat ze langs alle zijden dichtschroeien.
-
Blus de ribbetjes daarna met de vleesbouillon en het glas porto.
-
Laat ze ongeveer 45 minuten stoven tot ze gaar zijn en haal ze uit de kasserol.
-
Maak met het vocht de saus.
-
Daarna legt u de ribbetjes opnieuw in de kasserol en overgiet u ze met de saus.
-
Laat nog enkele minuten op een klein vuurtje pruttelen.
Voor de lookroomsaus:
-
Laat wat boter smelten in een pan en fruit de
fijngesnipperde ui met de geplette lookteentjes.
-
Blus met het vocht van de ribbetjes en breng de saus opnieuw aan de kook.
-
Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.
-
Meng de fijngehakte peterselie doorheen de saus.
|